AMSTERDAM - Bob Iger, topman van producent Disney, heeft bevestigd dat er inderdaad Star Wars-films over bekende personages gemaakt worden naast de geplande nieuwe trilogie

Dit zegt hij tegenover de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

Dinsdag deden al geruchten de ronde dat een film over Yoda in de maak zou zijn.

Iger wilde nog niets zeggen om welke personages het gaat. "Star Wars VII, VIII en IX worden vanaf de zomer van 2015 in een periode van zes jaar uitgebracht, maar in die periode brengen we ook andere Star Wars-films uit", liet Iger weten.

Ook zei hij dat Lawrence Kasdan en Simon Kinberg elk aan een Star Wars-film werken 'gebaseerd op grootse en bekende Star Wars-personages'.

Scenario's

In november werd bekend dat Kasdan en Kinberg zouden werken aan de scenario's van Star Wars VIII en IX. Het is onduidelijk of die werkzaamheden doorgaan of dat de twee filmmakers alleen hun eigen Star Wars-films gaan maken.

Eerder werd bekend dat J.J. Abrams, bekend van onder meer Cloverfield, Super 8 en Star Trek, de regie van Star Wars VII op zich neemt. Ook zal Star Wars-bedenker George Lucas, die in oktober Lucasfilm voor ruim vier miljard dollar aan Disney verkocht, beschikbaar blijven als algemeen adviseur.