AMSTERDAM - Een van de aangekondigde nieuwe Star Wars-films heeft Yoda als hoofdpersoon. 

Dat valt te lezen op de filmblog Ain't It Cool News.

Geruchten dat Lucasfilm, sinds kort in handen van Disney, naast de aangekondigde nieuwe trilogie bezig is met een paar opzichzelfstaande films doen al een tijdje de ronde en producent Kathleen Kennedy zou inmiddels bezig zijn met een productieplanning voor toekomstige Star Wars-films.

Jedimeester

Na de eerste twee trilogieën leek het onwaarschijnlijk dat Yoda ooit nog op het witte doek te zien zou zijn. De groene jedimeester van een meter lang en negenhonderd jaar oud overleed in de zesde film in de reeks, Return of the Jedi. Met deze nieuwe film wordt het weer mogelijk een van de populairste personages uit de Star Wars-verhalen terug te laten keren.

Geschiedenis

Hoe de verhaallijn zal lopen, wordt angstvallig geheim gehouden. Het lijkt voor de hand te liggen dat de scenaristen diep in Yoda's geschiedenis gaan duiken. Zelfs na vijf films - Yoda kwam alleen in de eerste film niet voor - en talloze boeken, tekenfilmseries en computerspellen is daarvan nog zeer weinig bekend.

Andere personages die hun eigen film zouden krijgen zijn Han Solo, Jabba the Hutt en Boba Fett. In elke geval heeft Robert Rodriguez al meermalen te kennen gegeven dat hij een film over Han Solo graag zou regisseren.