AMSTERDAM - Meer voorstellingen door het jaar heen, op meer locaties en meer activiteiten op internet. 

Met deze voornemens wil het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA) blijven groeien.

Het aantal bezoekers neemt nog altijd toe. Afgelopen jaar telde de organisatie 205.000 bezoeken en ruim 2500 internationale gasten. Het evenement vindt dit jaar plaats van 20 november tot en met 1 december.

Hoewel het belangrijkste deel van het documentairefestival zich afspeelt in de binnenstad van Amsterdam is bij de komende editie ook filmmuseum EYE weer een plek waar films te zien zijn. Vorig jaar was hier alleen in het laatste weekend een programma, maar dit keer wordt dat uitgebreid.

IDFA is in overleg met een aantal nieuwe plekken buiten het festivalterrein in zowel de hoofdstad als daar buitenom tijdens het evenement documentaires te vertonen.

Uitstapjes

Eerder al maakte het IDFA al uitstapjes naar Vlieland en Nijmegen. Verder reizen sinds vorige maand tot april de winnaars van het IDFA 2012 langs 37 theaters in het land: The Best of IDFA on Tour. Op 24 februari zijn bovendien in EYE 3 documentaires te zien die kans maken op een Oscar.

In het voorjaar begint verder de IDFA Junior on Tour en in juli vindt in de openlucht een zomereditie van het festival plaats onder de naam IDFA by Night.