Johnny Depp mag graag zijn publiek op het verkeerde been zetten door met onverwachte projecten te komen. Dat geldt voor uitzinnige vertolkingen als piratenkapitein Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean, maar ook voor bizarre rollen als in Fear and Loathing in Las Vegas. En tussendoor mag Depp graag in een doorsneethriller opduiken, zoals vijf jaar terug in het onnozele The Astronaut's Wife. @@

Bekijk trailer:
Modem/ Breedband

Muze

Secret Window valt ook in de categorie onnozele thriller. Depp speelt in deze bewerking van een Stephen King-verhaal een schrijver, Mort Rainey, die na een eerder succes worstelt met writer's block. Daarnaast heeft hij zijn vrouw (Maria Bello) verlaten nadat hij haar betrapt heeft met een ander (Timothy Dalton, lang niet gezien). Twee goede redenen om het huis te verlaten en zich terug te trekken in een afgelegen boshut. Daar wacht Mort tot de schrijversmuze zich aandient.

Plagiaat

Het is echter een onheilsprofeet die aanklopt bij de blokhut van de geblokkeerde schrijver: ene John Shooter (John Turturro, met zwarte hoed en bizar accent). Hij beschuldigt Mort van plagiaat: het verhaal Secret Window zou gebaseerd zijn op een verhaal van Shooter. Bovendien heeft Mort het einde veranderd, en dat zint Shooter niets. Hij eist genoegdoening, maar Mort kan bewijzen dat zijn verhaal al eerder gepubliceerd is in een tijdschrift. Helaas lukt het hem om raadselachtige redenen als een plotselinge brand steeds niet het bewuste tijdschrift te pakken te krijgen.

IJsmuts

Secret Window is een thriller met twee goede acteurs die te weinig te doen krijgen, een paar geslaagde schrikmomenten, maar een afloop die zo voor de hand ligt is dat menigeen de clou halverwege al door zal hebben. Hoewel het altijd leuk is om achteraf te kunnen zeggen dat je 'het' al meteen door had, is dat plezier te dun om van een geslaagde thriller te spreken. Maar Depp ziet er zelfs met ijsmuts op of in een versleten badjas appetijtelijk uit, dus Depp-fans komen aan hun trekken.

Het Parool: "stelt flink teleur (..) frustrerende film"
De Volkskrant: "onderhoudende psychologische thriller"
In 35 zalen