Kevin Bacon blij met overstap naar televisie

AMSTERDAM - Acteur Kevin Bacon heeft met de nieuwe serie The Following de overstap gemaakt naar televisie. "Ik was al drie jaar op zoek naar een geschikte tv-serie".

Dat vertelt hij aan Veronica Magazine.

In The Following speelt Bacon FBI-agent Hardy, die achter een seriemoordenaar aan gaat. "Ik viel voor het personage. Die gast is complex en heeft volop zwakheden, waardoor hij weer kwetsbaar wordt."

Nadat Bacon's vrouw Kyra Sedgewick succes heeft met de serie Closer, is Bacon een echte 'tv-consument' geworden. "Dat was ik daarvoor beslist niet" zegt de acteur.

"Tegelijkertijd leek de tv ook wel te ontplo’ffen als populaire cultuur. Het niveau van de scripts ging steeds verder omhoog. En de hoeveelheid Œfims die gemaakt wordt neemt af. Het is een heel interessante ontwikkeling." 

Verschil

Het belangrijkste verschil met voor series actereren is dat het 'vol gas' gaat, zegt Bacon.

"Ik herinner me een dag dat ik voorgesteld werd aan een meisje, met de mededeling: Dit is je vriendin. Vijf minuten later kuste ik haar. En ik wist helemaal niks van haar! Dat is tv."

"Ik realiseerde me dat het eigenlijk ideaal is voor mij, want ik ben een acteur die werkt vanuit zijn instinct", aldus Bacon.

Veronica Magazine ligt woensdag in de winkels

Lees meer over:
Tip de redactie