AMSTERDAM - Regisseur Johan Nijenhuis heeft juristen in de arm genomen om er zeker van te zijn dat beroemde voetbalkoppels hem niet gaan aanklagen voor zijn film Verliefd op Ibiza.

Volgens de wet mag hij paren als Wesley en Yolanthe Sneijder of Sylvie en Rafael van der Vaart flink op de hak nemen, zo oordeelden zijn juridische raadgevers.

In de film, die maandagavond in Amsterdam in première gaat, worden grappen gemaakt die refereren aan de tatoeages van Yolanthe Cabau-Van Kasbergen en haar kostbare huwelijk met voetballer Wesley Sneijder.

Van der Vaart

Ook de recente breuk tussen Sylvie Meis en Rafael van der Vaart zou in de film zijn verwerkt. En er zitten verwijzingen in naar de manier waarop Rebecca Loos het huwelijk van David en Victoria Beckham ontwrichtte.

De rol van de voetballer in kwestie wordt in de film vertolkt door acteur Jan Kooijman. Kim Feenstra speelt zijn louter op geld beluste voetbalvrouw.

"We werden na voorpremières door kijkers gewaarschuwd dat Wesley en Yolanthe toentertijd ook een advocaat hadden gezet op de persiflage in Koefnoen", legt Nijenhuis uit. "Dat wilden wij graag voor zijn."

Verliefd op Ibiza draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.