Vervolg voor Crouching Tiger, Hidden Dragon

AMSTERDAM - De Aziatische actiefilm Crouching Tiger, Hidden Dragon uit 2000 krijgt een vervolg. Regisseur Ang Lee uit Taiwan wordt hier niet bij betrokken.

De Chinese regisseur Ronny Yu is in gesprek om de regie van de film op zich te nemen. schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De film is net als Crouching Tiger, Hidden Dragen gebaseerd op de Crane-Iron-serie van de Chinese schrijver Wang Dulu.

De boekenreeks wordt geschaard onder Wuxia, een eeuwenoud Chinees gevechtsheldengenre. Lees film was een bewerking van het vierde boek en de nieuwe film wordt een bewerking van het vijfde, getiteld Silver Vase, Iron Knight.

John Fusco schreef het scenario. Hij is bekend van films als Hidalgo en The Forbidden Kingdom. "Dit was een kans om een levenslange interesse voor Wuxia uit te kunnen werken", zegt de Amerikaanse scenarist.

<br>

Zwaardvechten

Silver Vase, Iron Knight gaat net als Crouching Tiger, Hidden Dragon over zwaardvechtster Yu Shu Lien. In de eerste film wordt het personage gespeeld door Michelle Yeoh, maar of zij terugkeert is nog niet duidelijk.

Lee won in 2001 vier Oscars voor zijn vechtfilm, die vooral werd geprezen om de speciale effecten. Wanneer de vervolgfilm in productie gaat, is nog niet duidelijk.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie