Assange noemt Wikileaksfilm leugenachtig

AMSTERDAM - Julian Assange, de oprichter van de klokkenluiderswebsite Wikileaks, zegt dat de film die over hem wordt gemaakt bol staat van de leugens.

Assange sprak woensdag via een webcam met studenten van de Universiteit van Oxford, zo meldt persbureau AFP. Hij noemde de film The Fifth Estate, waar hij een kopie van het script van te pakken had gekregen, een aanval op Wikileaks.

"Het is leugen na leugen. De film is een enorme propaganda-aanval tegen Wikileaks en het karakter van mijn werknemers", aldus Assange.

De Wikileaksoprichter zit sinds juni in de ambassade van Ecuador in Londen, om te voorkomen dat hij wordt uitgeleverd aan Zweden. Daar wacht hem een proces wegens verkrachting.

Carice van Houten

De Nederlandse actrice Carice van Houten heeft een hoofdrol in de film, eerder bekend onder de titel The Man Who Sold The World. The Fifth Estate wordt opgenomen in IJsland en moet eind 2013 of begin 2014 in de bioscopen te zien zijn.

De film wordt geregisseerd door Bill Condon, de man die eerder Gods and Monsters en de laatste twee Twilight-delen maakte. Benedict Cumberbatch speelt Assange.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie