Shia LaBeouf waagde leven voor filmstunt

AMSTERDAM - Shia LaBeouf legde opzettelijk zijn leven in de waagschaal tijdens de opnames van zijn nieuwe actiekomedie The Necessary Death of Charlie Countryman.  

De 26-jarige acteur liet zich van een brug ondersteboven hangen tijdens de opnames in Roemenië. Met gevaar voor eigen leven, zo zei de stuntcoördinator hem onomwonden.

"Hij zei dat ik de val in het water, meters onder ons, nog wel zou overleven", vertelt LaBeouf aan de Amerikaanse krant USA Today. "Op de set stonden echter ook grote neonlichten, en als ik daar tegenaan zou komen, zou ik op slag dood zijn. 'Niet teveel schommelen dus', drukte hij me op het hart."

LaBeouf is wel wat gewend van zijn werk aan de Transformers-films. Maar dat was toch anders. "Daar legde ik ook mijn leven in de handen van de stuntcoördinators, maar daar sprak iedereen tenminste Engels."

Toerist

In de film speelt LaBeouf een Amerikaanse toerist in Boekarest die verliefd wordt op het vriendinnetje van een plaatselijke maffioso, gespeeld door Evan Rachel Wood. Uiteraard worden zijn avances niet op prijs gesteld door de gangster, die LaBeoufs personage dan ook stevig onder handen neemt. Ook daar ging de acteur verder dan wellicht veilig voor hem was.

Tijdens een scène waarin zijn hoofd tegen de muur wordt geslagen, eiste LaBeouf dat hij echt het beton zou raken. "Dat was allemaal echt", zegt regisseur Frederik Bond, die met de film zijn speelfilmregiedebuut maakt.

"Ik had nog een beetje zachte vulling ertussen gestopt, maar dat is natuurlijk nooit genoeg", vertelt Bond. "Toen de opname werd gedaan, durfde ik niet naar de monitor te kijken. Mijn eerste cameraman zei dat alles er goed op stond. Shia had pijn, maar hij was erg tevreden."

Sundance 

The Necessary Death of Charlie Countryman ging maandag in première op het Sundance Film Festival in de Verenigde Staten. De film heeft vooralsnog geen Nederlandse verschijningsdatum.
 

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie