AMSTERDAM - Joseph Gordon-Levitt gaat niet in de Superman-film Man of Steel spelen. De Amerikaanse acteur werd in de wandelgangen getipt voor een cameo als de rol van Batman.

Gordon-Levitt zegt van niets te weten. "Hier heb ik niets over gehoord", zegt hij tegen de Amerikaanse muziekzender MTV. "Dat geeft wel aan in hoeverre je die geruchten kunt geloven."

"Ik denk dat je ze dus helemaal niet kunt geloven", gaat de acteur verder. "Als er een film is waarin ik te zien ben, dan vertel ik het zelf wel."

Gordon-Levitt is wel te zien in Sin City: A Dame to Kill for. "Ik speel een typische Rodriguez-badass", vertelt hij over zijn rol in de actiefilm van Robert Rodriguez en Frank Miller. Eerder werd al bekend dat ook zijn Looper-collega Bruce Willis terugkeert in het vervolg op Sin City.

Regiedebuut

De 31-jarige Gordon-Levitt was deze week in de Amerikaanse staat Utah voor zijn regiedebuut, dat in première ging op het Sundance-filmfestival.

Zijn komedie Don Jon's Addiction, waarin hij zelf ook de hoofdrol speelt naast Scarlett Johansson en Jullianne Moore, is op het festival voor vier miljoen dollar verkocht aan de Amerikaanse distributeur Relativity Media.