Jessica Chastain open over Zero Dark Thirty

AMSTERDAM - Jessica Chastain mag eindelijk uit de school klappen over haar rol in Zero Dark Thirty, de film die gaat over de jacht op Osama bin Laden. 

Jessica speelt de rol van Maya, een jonge CIA-medewerkster die ervoor zorgt dat Bin Laden in handen valt van de Navy Seals.

De 35-jarige actrice moest een contract ondertekenen waarin ze beloofde haar lippen stijf op elkaar te houden over haar rol. Er deden namelijk geruchten de ronde dat scenarist Mark Boal beschikking zou hebben gehad over geheime tapes (uit de zwarte doos van een gecrashte helikopter) van de operatie.

'Inspirerend'

Tegenover Metro zegt Jessica dat ze blij is dat ze eindelijk open mag zijn over haar rol. "Ik vond haar inspirerend.

De pers speculeerde dat ik de vrouw van een Navy Seal speelde en intussen moest ik op mijn tong bijten. En dat terwijl ik zo blij was met deze rol. Ik ben opgelucht dat het voorbij is en dat mensen de film nu kunnen gaan zien."

Voorbereidingen

De voorbereidingen voor haar rol waren niet optimaal. De actrice mocht de echte Maya niet ontmoeten omdat ze een undercoveragent is.

"Ik had drie maanden tijd voor de eerste opnamedag en ik ging 'naar school' bij Mark Boal. Elke dag gingen we door het script en bestookte ik hem met vragen, over Maya en over de CIA. De witte vlekken in haar karakter moest ik zelf opvullen."

Zero Dark Thirty gaat donderdag in première.

Tip de redactie