MIAMI - Dark Blood, de laatste film waar de in 1993 overleden acteur River Phoenix aan meewerkte, zal begin maart te zien zijn in Amerika.

De film van de Nederlandse regisseur George Sluizer wordt begin maart vertoond op het Miami Film Festival.

Het is het derde festival waar de bijzondere titel te zien is. Dark Blood ging in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht en wordt begin februari vertoond in Berlijn.

Dark Blood moest de grote doorbraak van Sluizer worden in Hollywood, waar hij begin jaren negentig voet aan de grond had gekregen dankzij het internationale succes van zijn thriller Spoorloos.

De film vertelt over een ontheemde jongen (Phoenix) die leeft op een oud nucleair testterrein in de woestijn en daar een yuppenstel ontmoet. Maar Phoenix overleed vlak voor het afronden van de opnames aan een overdosis.

Kluis

De nu 80-jarige Sluizer redde de filmnegatieven uit de kluis van de verzekeringsmaatschappij toen deze had gemeld het materiaal te willen gaan verbranden. Hij besloot een aantal jaar geleden na een bijna fatale slagaderbreuk toch het onvoltooide materiaal tot film te monteren.

Het is nog niet duidelijk of de film een gewone bioscooprelease krijgt, omdat het heel onduidelijk is wie de rechthebbende is van het materiaal.

Lees het interview dat NU.nl met regisseur Sluizer voerde