AMSTERDAM - Bradley Cooper en Jennifer Lawrence hebben Critic's Choice Awards gewonnen voor hun rollen in de komedie Silver Linings Playbook.

De film won ook de prijs voor beste komedie en beste ensemble.

Ben Affleck won donderdagavond in Hollywood de twee belangrijkste prijzen voor beste film en beste regisseur voor zijn politieke drama Argo.

Argo werd donderdag genomineerd voor zeven Oscars, maar Affleck werd overgeslagen in de categorie beste regie. Affleck maakte er tijdens de uitreiking van de Critic's Choice Awards een grapje over door de Academy Awards te bedanken.

Lincoln

Daniel Day-Lewis ging donderdagavond naar huis met de prijs voor beste acteur voor zijn rol in het drama Lincoln. Jessica Chastain won de Critic's Choice Award voor haar rol in het Bin Laden-drama Zero Dark Thirty.

Philip Seymour Hoffman nam een beeldje mee naar huis voor zijn bijrol in The Master en Anne Hathaway viel in de prijzen voor haar bijrol in de muziekfilm Les Misérables. Quentin Tarantino won de prijs voor zijn scenario van de western Django Unchained.

De Critic's Choice Awards werden voor de achttiende keer uitgereikt in Los Angeles door de Broadcast Film Critics Association.