AMSTERDAM - De Nederlandse televisieserie 't Schaep met de 5 Pooten wordt verfilmd.

Producent Job Gosschalk bevestigde vrijdag tegenover RTL Boulevard de geruchten die al enige tijd de ronde deden.

Over het scenario wil Gosschalk nog niets kwijt. Frank Houtappel, die ook al de scenario's voor de serie schreef, legde vrijdag de laatste hand aan het filmscript. Wie de film gaat regisseren is nog onbekend.

Volgens Gosschalk heeft de gehele cast van de serie, onder wie Loes Luca, Pierre Bokma, Marc-Marie Huijbregts, Carry Tefsen en Georgina Verbaan, al toegezegd te willen meespelen in de film. Daarnaast zouden talloze andere BN'ers in de rij staan voor een rol.

Carice van Houten

Gosschalk zegt dat Carice van Houten bovenaan zijn verlanglijst staat. Hij wil de actrice benaderen zodra de financiering rond is. 't Schaep met de 5 Pooten verschijnt naar verwachting volgend jaar rond kerst in de bioscopen.

De serie 't Schaep met de 5 Pooten verscheen in 2006 op de Nederlandse tv en was een remake van de gelijknamige serie uit 1969. In 2009 verscheen het vervolg 't Vrije Schaep, dat zich afspeelt op een camping.

Twee jaar later verscheen nog een vervolgserie, 't Spaanse Schaep, waarin de bekende personages een pension in Spanje uitbaten.