LOS ANGELES - Quentin Tarantino heeft The Wire-acteur Idris Elba niet gecast voor zijn film Django Unchained omdat hij Brits is. 

Dit vertelt hij aan The Sun.

Elba was in de race mee te spelen in de nieuwe blockbuster over de zwarte slavernij in het Zuiden van de Verenigde Staten. Maar de regisseur heeft aangegeven dat hij eigenlijk nooit een kans maakte, omdat hij wilde dat de rol naar een Amerikaanse acteur zou gaan.

"Ja, Idris is Brits en dit is een Amerikaans verhaal. Ik denk dat het probleem van dit soort films is dat er Britse acteurs gecast worden voor de mensen in het zuiden van de VS en dat er daardoor te weinig binding met de film is", zegt Tarantino tegen de entertainmentsite.

Bekijk de trailer

<br>

Waterspuwmasker

De Pulp Fiction-regisseur vervolgt zijn verhaal.

"Vervolgens doen ze hun waterspuwmasker op en praten ze met een nepaccent en volgens mij vertel je dan geen echt Amerikaans verhaal meer. Ze maken er een grap van. Of het nu gaat om James Mason in Mandingo of Michael Caine in Hurry Sundown, ze pakken Britse acteurs om dit te doen."

De blockbuster vertelt het verhaal van een slaaf die achter een brute slavendrijver aan gaat. De hoofdrollen worden gespeeld door Jamie Foxx, Christoph Waltz en Leonardo DiCaprio.