AMSTERDAM - Regisseur J.J. Abrams heeft een Star Trek-fan die op sterven ligt verrast met de vertoning van de volledige film Star Trek into Darkness, die deze zomer pas uitkomt.

Dit meldt filmsite Comingsoon.net.

De 'trekkie' genaamd Dan, bij wie twee vormen van kanker is vastgesteld, was naar de film The Hobbit: An Unexpected Journey gegaan in de hoop de eerste tien minuten van de nieuwe Star Trek-film te zien. Deze zou in een select aantal bioscopen getoond worden.

Dit voorproefje van de film werd echter niet getoond. Niet lang daarna kreeg de man te horen dat hij nog maar enkele weken te leven heeft. Abrams ving dit op en besloot speciaal voor hem een screening op te zetten.

Verrassing

Tot zijn grote verrassing kreeg Dan dus de volledige film Star Trek into Darkness te zien. "We hebben natuurlijk een geheimhoudingsplicht", zegt de vrouw van Dan, "maar we mogen wel zeggen dat we de hele film hebben gezien. Daar hebben we erg van genoten. Zowel van de film zelf als van het gebaar van Abrams."

De film is nog niet helemaal af. De regisseur was bang dat ze er daarom niet helemaal van konden genieten. “Maar we genoten er juist 110 procent van.”

Star Trek into Darkness, het vervolg op Star Trek uit 2009, is vanaf 6 juni 2013 in de Nederlandse bioscopen te zien.