AMSTERDAM - Joseph Gordon-Levitt is in de race voor de rol van superheld Star-Lord in het volgend jaar te verschijnen Guardians of the Galaxy.

Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Eerder werd al bekend dat producent Marvel Studios ook Jim Sturgess en Zachari Levi voor de rol op het oog heeft.

In november werd bekend dat Gordon-Levitt in de race zou zijn voor de rol van Batman in Justice League, het superheldenepos van concurrent DC Comics. Het is onduidelijk of Gordon-Levitt wel tijd heeft voor de twee rollen, laat staan of de twee stripgiganten er samen uit komen.

Guardians of the Galaxy is, net als The Avengers, een team van superhelden dat de aarde moet beschermen tegen het ultieme kwaad.

Net als The Avengers wordt de film geproduceerd door Marvel Studios. De film staat gepland voor volgend jaar augustus. Marvel hoopt uiteraard op een even groot succes als The Avengers, dat met een budget van 220 miljoen dollar wereldwijd ruim anderhalf miljard dollar opbracht.

Universele politieagent

Peter Quill, zoals Star-Lord eigenlijk heet, heeft een menselijke moeder en een buitenaardse vader. Hoewel hij zijn leven begint als een gemene en in zichzelf gekeerde eenling, ontwikkelt hij zich tot een van de machtigste wezens in het heelal en universele politieagent.

De 31-jarige Gordon-Levitt was vorig jaar te zien in de Batman-film The Dark Knight Rises, waarin hij een politieagent speelt, en Looper. Vanaf 31 januari is hij te zien als zoon van de Amerikaanse president Abraham Lincoln, in het politieke drama Lincoln.