AMSTERDAM - Quentin Tarantino hoopt een film te kunnen maken met Johnny Depp.

"We zouden heel graag met elkaar samenwerken", zegt de regisseur in een tv-interview met de Amerikaanse interviewer Charlie Rose. "We hebben het hier al jaren over. Niet dat we al jaren bij elkaar komen om hierover te bomen, maar zo af en toe."

"We zijn overduidelijk fans van elkaar", gaat Tarantino verder. "Ik moet gewoon een personage bedenken waarvoor ik denk dat Johnny de juiste persoon is. En als hij het ermee eens is, gaan we het doen."

Samenwerking

Tarantino heeft veel vertrouwen in de potentiële samenwerking. "Die zou magisch worden." Toch is de regisseur nog niet zeker van zijn zaak. "Misschien doe ik het op een dag, maar misschien ook niet. We zien wel."

De 49-jarige Tarantino gooit momenteel hoge ogen met zijn spaghettiwestern Django Unchained. Jammie Foxx is in de film te zien als slaaf Django, die wordt bevrijd door een premiejager gespeeld door Christoph Waltz.

De twee gaan achter de hedonistische Calvin Candie aan, een rol van Leonardo DiCaprio. Deze slavendrijver is niet alleen een vloek voor zijn omgeving, maar bezit ook de vrouw van Django.