AMSTERDAM - Quentin Tarantino is een groot liefhebber van westerns, maar heeft een hekel aan de films van regisseur John Ford.

"John Ford is niet een van mijn Amerikaanse westernhelden, laat dat duidelijk zijn", zegt de Django Unchained-regisseur tegen de Amerikaanse weblog The Root. "Om het zacht uit te drukken: ik haat hem."

Ford maakte vanaf de jaren twintig tot de jaren zestig vooral westerns. Hij won in totaal vier Oscars voor onder meer The Informer en Stagecoach. De 49-jarige Tarantino is niet gecharmeerd van de manier waarop de regisseur Indianen portretteerde. "Het is echt dat soort mensen dat het idee in stand houdt dat de Angelsaksische mens verheven is."

Django Unchained

Tarantino maakte de western Django Unchained die vanaf 17 januari in de bioscopen draait. De film gaat over een slaaf die met een premiejager achter een slavendrijver aan zit. Hij wil van de film en Inglourious Basterds een trilogie maken en mijmert al over een derde deel dat moet gaan over zwarte soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog. "Het zou Killer Crow kunnen heten, of zo."