LOS ANGELES - Anne Hathaway blijkt niet de enige uit Les Misérables te zijn die op dieet moest voor de film, ook Hugh Jackman zag flink af om de nodige kilo's kwijt te raken.

Hathaway viel maar liefst elf kilo af voor haar rol, maar dat ook medespeler Jackman een streng dieet en een zo mogelijk nog strenger fitnessregime moest volgen, haalde minder de aandacht.

Tegenover Vulture laat de X-Men-acteur weten dat hij extreem toegewijd was voor de film waarin hij de rol van Jean Valjean vertolkt.

"Hij is eigenlijk een os van een man, dus ik moest zeven keer per dag eten zonder koolhydraten", aldus Jackman. Daarnaast hing hij de halve dag aan de apparaten. "Nadat ik wakker werd ging ik eerst drie kwartier cardiofitness doen op een lege maag, daarna ging ik iets eten, dan naar de sportschool, een vocale warming-up, en na de lunch weer terug naar de sportschool. Anders zou ik alleen nog uit huid en botten bestaan. "

Uitdaging

Les Misérables was voor de acteur een nog veel grotere fysieke uitdaging dan de X-Menfilms, doet Hugh uit de doeken. "Ik zat zelfs langer in de fitness, 3 uur per dag. Ik moest zo uitgemergeld mogelijk zijn, maar met behoud van spieren."