AMSTERDAM - Wes Anderson heeft een bekende club acteurs gevonden voor zijn Europese drama The Grand Budapest Hotel. Tilda Swinton en Harvey Keitel hebben zich bij de cast gevoegd.

De regisseur maakt de cast bekend in een interview met het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Van Ralph Fiennes, Willem Dafoe, Jude Law, Edward Norton en Adrien Brody was ook al bekend dat ze in de film spelen, evenals Bill Murray en Jason Schwartzman die vaker met Anderson werken. "En ik denk dat Owen Wilson ook een klein rolletje heeft", voegt de Amerikaanse regisseur toe. "Oh, Saoirse Ronan heeft best een grote rol."

The Grand Budapest Hotel is de eerste film van Anderson die zich afspeelt in Europa. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de vorige eeuw. Fiennes speelt de rol van meneer Gustave, een hotelmedewerker. Verder laat hij weinig los over zijn film, die in 2014 uit moet komen.

De 43-jarige Anderson leverde dit jaar de komedie Moonrise Kingdom af, dat zijn succesvolste film tot nog toe is geworden. Anderson staat bekend om zijn terugkerende castleden. In Moonrise Kingdom zijn Norton, Swinton, Keitel, Murray en Schwartzman ook te zien.