AMSTERDAM - Natalie Portman is de meeste waardevolle filmster in Hollywood, gemeten naar de opbrengsten van haar films in vergelijking met haar salaris.

Voor elke dollar die Portman voor haar films betaald krijgt, wordt 42 dollar en 70 cent binnengehaald met de kaartverkoop, zo berekende het tijdschrift Forbes.

Daarmee staat Portman bovenaan de lijst van waardevolle filmsterren. Haar films Black Swan en No Strings Attached verdienden beiden zo goed dat de flop Your Highness haar positie op de lijst niet wist te bedreigen.

Tweede op de lijst is Twilight-actrice Kristen Stewart, die ruim 40 dollar binnenhaalt per dollar aan salaris. De vriend van Stewart, Robert Pattinson, staat op de vierde plaats op de lijst.

Overbetaald

Shia LaBeouf staat op de derde plaats. De films van de Transformers-acteur verdienden ruim 35 dollar per dollar aan salaris. Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe maakt de top vijf compleet, met verdiensten van ruim 30 dollar per dollar aan salaris.

Forbes riep begin december nog Eddie Murphy uit tot meest overbetaalde Hollywoodster. Voor elke dollar aan salaris brengt hij slechts 2,30 dollar in het laatje.