AMSTERDAM - Het Bombardement, met Jan Smit in de hoofdrol, heeft het eerste weekeinde na de release 32.000 bezoekers getrokken.

Volgens een woordvoerder van Dutch Filmworks is dat aantal vergelijkbaar met het aantal bezoekers dat de film Oorlogswinter van regisseur Martin Koolhoven in de eerste paar dagen trok.

In de voorverkoop van kaarten voor de kerstperiode - traditioneel de drukste periode in de bioscopen - staat de film op de vijfde plaats, laat grootste exploitant Pathé weten.

De recensies voor Het Bombardement, dat verhaalt over de liefde tussen een bakkersknecht en een Duits meisje in de meidagen van 1940, waren vernietigend. De meeste critici gaven de film maar één ster, de laagst mogelijke waardering. Zij klaagden over het bizarre, volstrekt ongeloofwaardige verhaal, het houterige acteerwerk en de genante dialogen.

Lees onze recensie van Het Bombardement

The Hobbit

De kerstdagen worden in de bioscopen gedomineerd door The Hobbit, de eerste van drie films gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Tolkien. Verder doen de Nederlandse tragikomedie Alles is Familie en het spirituele sprookje Life of Pi het erg goed in de voorverkoop.

In de arthousebioscopen wordt vooral veel verwacht van het drama Amour en de kostuumfilm Anna Karenina. In Rotterdam doet bovendien De Marathon het nog steeds erg goed, een film over vier veertigers die om hun garage te redden de marathon van Rotterdam moeten uitlopen.