AMSTERDAM - Quentin Tarantino heeft veel extra materiaal van zijn film Django Unchained en overweegt een uitgebreide versie uit te brengen.

"Ik wacht af tot de film de wereld over is gegaan en kijk hoe dat gaat", zegt de regisseur tegen de Amerikaanse filmblog Indiewire.

"Daarna maak ik een keuze."

"Ik kan hetzelfde doen als Kevin Costner deed met zijn uitgebreide versie van Dances with Wolves", gaat Tarantino verder. De regisseur vindt het een lastige kwestie. "Als ik iets toevoeg, dan moet ik het verhaal aanpassen."

Bekijk de video

<br>

Producent Harvey Weinstein stelde voor van Django Unchained twee films te maken, maar daar voelde regisseur niets voor. "Dit moet het verhaal zijn over Django's reis, van het begin tot het einde. Het moest een odyssee worden."

Ontsnapte slaaf

Django, gespeeld door Jamie Foxx, is een slaaf die weet te ontsnappen met de hulp van een premiejager, een rol van Christoph Waltz.

De twee gaan achter de slavendrijver Sandy aan, die de vrouw van Django bezit en waarmee de premiejager nog een appeltje te schillen heeft. De film is vanaf 17 januari in de Nederlandse bioscopen te zien.

Tarantino, bekend om rauwe films als Pulp Fiction en Inglourious Basterds, wilde al lang een film maken over het slavenverleden van de VS.

De regisseur wilde het onderwerp voorzichtig aanpakken en vroeg Sidney Poitier om raad. "Hij zei: Quentin, ik denk dat jij geboren bent om dit verhaal te vertellen. Je mag niet bang zijn voor je eigen film."