AMSTERDAM - Vrienden, betrokkenen en bewonderaars hebben zaterdag in De Duif in Amsterdam afscheid genomen van Jeroen Willems.

In het kerkgebouw aan de Prinsengracht konden ze de laatste eer bewijzen aan de acteur, die eerder in de week onverwacht op 50-jarige leeftijd overleed.

Willems wordt maandag in besloten kring begraven. Daarvoor vindt in de Stadsschouwburg Amsterdam nog een bijeenkomst plaats voor genodigden.

De AVRO zendt zaterdagavond een 12 minuten durend eerbetoon uit aan Willems. Het eerbetoon komt voorafgaand aan een special van het tv-programma Opium. De acteur was de afgelopen jaren regelmatig te gast in het programma.

Nynke

Bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam vertoont zondag eenmalig de film Nynke ter nagedachtenis aan Willems. In de film speelde hij een van zijn beste rollen, stelt de bioscoop.

Willems overleed afgelopen maandag aan een hartstilstand nadat hij tijdens repetities onwel was geworden. Hij zou die avond optreden tijdens het 125-jarige jubileumgala van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dit feestelijke evenement werd uitgesteld.

Lees een profiel van Jeroen Willems.