LONDEN - Hugh Jackman baalt ervan dat hij de kans om James Bond te spelen niet met beide handen heeft aangegrepen.

Dat vertelt hij donderdag aan The Sun.

Een paar jaar geleden werd Jackman benaderd om voor de Bondfilm Casino Royale, die in 2006 uitkwam, in de huid van de Britse spion te kruipen. De acteur was op dat moment niet beschikbaar vanwege zijn rol van Wolverine in de X-Menfilms en dus moest hij het aanbod afslaan.

Achteraf heeft hij daar best wel spijt van. "Op dat moment kon het niet", zegt de Australiër, "maar toen ik Daniel Craig in de film zag, dacht ik dat ik misschien meer interesse had moeten tonen, want het was geweldig."

"Ik zal gewoon moeten wachten. Een lichtpuntje is dat Daniel al rond de 64 is, toch?", grapt Hugh, die in werkelijkheid net als de huidige Bond-ster 44 lentes jong is. "Hij begint al een beetje uit elkaar te vallen. Daarom zeg ik hem telkens dat ik er helemaal klaar voor ben als hij er mee zou willen stoppen."

Onder de indruk

Jackman is trouwens behoorlijk onder de indruk van de manier waarop Craig de rol invult. "We zijn erg goede vrienden. Niemand had Bond beter kunnen spelen dan hij."

Toch hoopt hij stiekem dat hijzelf ooit nog voor de rol in aanmerking komt. "Ik heb al een Brits paspoort", zegt Jackman. Het papiertje heeft hij te danken aan zijn ouders, die allebei Engels zijn. Ze emigreerden in de jaren 60 naar Australië. Een jaar later werd de filmster daar geboren.