LOS ANGELES - Eddie Murphy is door Forbes uitgeroepen tot de meest overbetaalde acteur van Hollywood.

Het tijdschrift nam de opbrengsten van films uit de laatste drie jaar onder de loep en stelde vast dat de acteur wel erg veel geld krijgt voor de prestaties die hij levert.

De laatste tijd gaat het niet zo lekker met de carrière van Eddie. De films Imagine That, A Thousand Words en Meet Dave flopten gigantisch en ook Tower Heist was geen financiële klapper.

Uit berekeningen van Forbes blijkt dat de grappenmaker voor elke dollar die hij aan salaris ontving naar schatting 2,30 dollar in het laatje bracht.

Op de tweede plaats staat Katherine Heigl met 3,40 dollar. Reese Witherspoon is de nummer drie met 3,90 dollar. Daarna komen Sandra Bullock (5 dollar), Jack Black (5,20 dollar), Nicolas Cage (6 dollar), Adam Sandler (6,30 dollar), Denzel Washington (6,30 dollar), Ben Stiller (6,50 dollar) en Sarah Jessica Parker (7 dollar).

Vorig jaar viel de twijfelachtige eer van het meest overbetaalde Hollywood-gezicht ten deel aan Drew Barrymore, maar zij kwam dit jaar niet in aanmerking voor de titel. Daarvoor moeten acteurs en actrices in de laatste drie jaar namelijk minstens drie hoofdrollen in grote films hebben gespeeld.