AMSTERDAM - Guillermo del Toro neemt de regie op zich van de bovennatuurlijke thriller Crimson Peak. Het filmproject ligt al een tijdje op de plank, omdat Del Toro andere regieklussen had aangenomen. 

Nu gaat de Hellboy-regisseur weer aan de slag met de thriller, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Del Toro omschrijft Crimson Peak als een modern spookverhaal. "Ik kan met de clichés van het genre spelen en de oude regels ontwrichten." De regisseur wil met de thriller een hommage brengen aan de klassieke spookhuisfilms.

The Haunting

"Voor mij is dat The Haunting van Robert Wise, dat was een prachtig geregisseerde, grote film en het huis was mooi gebouwd." Ook noemt Del Toro The Innocents van Jack Clayton.

"Ik heb altijd geprobeerd om zulke horrofilms te maken die ik keek toen ik opgroeide." Crimson Peak moet begin 2014 worden opgenomen.

Del Toro zou de Hobbit-films gaan regisseren, maar stapte uit dat project wegens aanhoudende financiële problemen. Daarna zette de Mexicaanse regisseur zijn tanden in de sciencefictionfilm Pacific Rim. Onlangs werd bekend dat Del Toro ook werkt aan een film over het bekende sprookje Pinokkio.