AMSTERDAM - Arnold Schwarzenegger ging niet meteen overstag om opnieuw Conan de barbaar te spelen.

De 65-jarige Schwarzenegger was erg huiverig om, na zijn terugkeer in Hollywood, zijn doorbraakrol uit Conan the Barbarian uit 1982 weer op zich te nemen.

"Om jezelf, als je de 60 bent gepasseerd, weer te presenteren als Conan de barbaar?", vraagt Morgan zich hardop af. "Daarmee stel je je wel erg kwetsbaar op. Ik snap wel waarom hij twijfelde."

Uiteindelijk wist Morgan, die de scenario's van de Fast & Furious-films, Wanted en het nog te verschijnen 47 Ronin schreef, Schwarzenegger toch te overtuigen.

Hij presenteerde de film niet als een remake of reboot, maar als een weerzien van een oude vriend. "We zien waar Conan, inmiddels al enkele decennia koning van zijn eigen rijk, al die jaren is geweest en wat er met hem is gebeurd", legt Morgan uit.

Botten kraken

"Ik ben juist op zoek naar een oude Conan die last heeft van zijn knieën en bij wie de botten kraken elke keer als hij zijn zwaard oppakt", zegt Morgan. "Hij is niet meer zo snel als vroeger, maar het is ook een kwestie van de roest er afschudden."

Morgan verwijst hiermee naar Conan in zijn eerste film. Daarin vindt de gespierde krijger in een graftombe zijn karakteristieke zwaard waar hij dikke lagen roest vanaf moet slaan voordat hij zijn vijanden ermee kan doorklieven.

"Conan is niet meer de krijger van vroeger, maar hij wordt door nieuwe omstandigheden gedwongen zijn zwaard weer op te pakken." En in de boeken van Robert E. Howard is al duidelijk dat Conan altijd meer is geweest dan alleen een barbaar, zoals piraat, dief, gladiator en natuurlijk koning. "Conan heeft genoeg vaatjes om uit te tappen. Wat ik juist niet wil, is dat hij alleen de barbaar uithangt. Dan heeft deze film geen zin."

Gebruiken

Uiteindelijk wil Morgan de twijfel die Schwarzenegger had gebruiken in de film. "Conan zelf is ook onderhevig aan ernstige twijfel. Maar hij moet de schijn ophouden voor zijn volk, dat van hem verwacht dat hij hen beschermt."

Over de rest van de cast is nog niets bekend. The Legend of Conan moet in 2014 in de bioscoop verschijnen.