AMSTERDAM - Jeroen Willems die maandag plotseling op 50-jarige leeftijd overleed, was een veelzijdig acteur. 

Hij was zowel te zien op het toneel als op televisie en in speelfilms. Met zijn grote talent scoorde hij in alle disciplines. Zelfs de zangkunst beheerste hij. Hij was een alleskunner.

Willems werd in 1962 in Maastricht geboren. Hij volgde de Toneelacademie in die stad. Daarna begon hij zijn toneelcarrière bij Theatergroep Hollandia. Hij schitterde in La Musica uit 1991, het vaak bekroonde Twee Stemmen en La Musica Twee uit 2003.

Zang

Zingend was Willems te zien en te horen in de theaterproductie Brel, De Zoete Oorlog. Tijdens deze uitvoeringen zong hij een aantal in het Nederlands vertaalde nummers van Jacques Brel. Ook verscheen de cd Jeroen Willems Zingt Jacques Brel, met in totaal veertien liedjes.

De acteur speelde ook bij andere gezelschappen zoals het Zuidelijk Toneel/Hollandia, het Nationale Toneel, Oostpool en het Vlaamse gezelschap De Tijd. Het grote publiek leerde hem kennen als de hoofdrolspeler in de tv-serie Stellenbosch. Die speelde zich af op een wijngaard in Zuid-Afrika.

Series

Willems was te zien in de AVRO-serie De Troon in de rol van de Koning Willem II. In de serie Majesteit speelde hij Prins Claus.

Andere series waaraan Willems meewerkte, waren Bij ons in de Jordaan waarin hij de rol van Wim Sonneveld voor zijn rekening nam en de thrillerserie Bellicher, Zwarte Sneeuw en Hertenkamp.

Film

Als filmacteur had Willems succes in onder meer Simon (2004), waarin hij Simons huisarts vertolkte, in Komt een vrouw bij de dokter naar het boek van Kluun, Nynke en Zomerhitte naar het boek van Jan Wolkers. Ook was hij kort te zien in de Amerikaanse productie Oceans Twelve van Steven Soderbergh.