LOS ANGELES - De zoon van Marvin Gaye ziet het helemaal niet zitten dat er een film wordt gemaakt over het leven van zijn vader.

Hij heeft zelfs hoofdrolspeler Lenny Kravitz (foto) gevraagd of hij de rol alsnog wil weigeren, aldus TMZ. "De producers en de regisseur van deze film zijn echt verkeerd en schaamteloos", aldus Marvin Gaye III.

"Ze willen een mindere periode in zijn leven verfilmen. Ze kennen niet eens het hele verhaal", gaat de zoon verder. Hij en Lenny Kravitz kennen elkaar goed. Daarom wil hij graag met hem praten over waarom hij heeft besloten om de rol op zich te nemen.

Advocaat

"Ik hoop dat Lenny van te voren niet wist dat wij tegen deze film zijn."

Maar de familie van Gaye laat het niet bij alleen maar praten. Zoonlief vertelt aan de website dat ze met hun advocaten hebben gesproken om de productie een halt toe te roepen.

Eerder werd bekend dat Lenny Kravitz met deze film zijn eerste hoofdrol te pakken heeft. De film zou gaan over het leven van de soulzanger vanaf 1981 tot het moment dat hij stierf in 1984.

De Motown-zanger woonde destijds onder meer in Londen, waar zijn leven werd beheerst door een alcoholverslaving en problemen met de fiscus.