AMSTERDAM - Jan Smit vond het onwennig om voor zijn debuutfilm Het Bombardement met een andere vrouw te zoenen dan zijn Liza.

"Het is wel heel gek als je niet met je eigen vrouw zoent", vertelt de nieuwbakken acteur. "Het lijkt me ook heel raar om het straks met Liza en familie terug te zien."

De 26-jarige Volendammer heeft samen met tegenspeelster Roos van Erkel wat intieme scènes achter de rug, maar erg warm werd Smit er niet van. "Er staat een mannetje of twintig om je heen, en op een halve meter afstand staat een cameraman met een geluidsman. Heel intiem vind ik het dus niet."

De opnamen verliepen makkelijker dan de zanger had verwacht. "Als je in een film mensen ziet zoenen, ziet dat er wel heel heftig uit", aldus Smit.

"Wij hadden geen heftige vrijscènes, dus dat viel hartstikke mee. Maar het feit blijft wel dat je moet zoenen. En of het nu een filmzoen is of niet, het ziet er gewoon heel raar uit."

Niet besproken

Ondanks dat Jan het vreemd vond om te doen, heeft hij de zoenscène van tevoren niet besproken met Liza. "Nee, je weet dat een zoenscène erin zit", legt de Volendammer uit. "Het is allemaal voor de film."

Het Bombardement is vanaf 20 december te zien in de bioscoop.