AMSTERDAM - Regisseur Mark de Cloe gaat de roman Naar de overkant van de nacht! van schrijver Jan van Mersbergen verfilmen.  

Dat hebben producenten Pupkin en Rinkel Film, die de rechten hebben verworven, woensdag gemeld.

De poëtische roman, die is genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2012, vertelt over een veerman die na een dronken nacht tijdens het Limburgse carnaval de belangrijkste keuze van zijn leven moet maken.

Blijft hij bij zijn jeugdliefde en haar vier kinderen, of kiest hij voor zichzelf en vervolgt hij zijn leven alleen? De makers stellen dat "zelden de roes en de rede tijdens carnaval zo mooi verwezen en invoelbaar verteld is als in dit intieme boek".

Sterkste man

Hoofdrolspelers zijn nog niet bekend. Scenarist Laura van Dijk schrijft het script. Het is de bedoeling dat de opnames in het voorjaar van 2014 in Venlo plaatsvinden.

Regisseur Mark de Cloe verfilmde eerder al het boek Het leven uit een dag van A.F.Th. van der Heijden. Voor zijn telefilm Sterkste man van Nederland is hij genomineerd voor een Emmy Award.

Op dit moment neemt De Cloe de romantische komedie Mannenharten op, met Daan Schuurmans, Barry Atsma en Georgina Verbaan in de hoofdrollen.