HILVERSUM - Actrice Nicole Kidman komt naar België toe.

De Amerikaanse superster is een maand lang in Brussel, Gent en Antwerpen aanwezig voor de opnames van haar nieuwe film Grace of Monaco.

Zij speelt in de film de hoofdrol van Grace Kelly, de Hollywoodster die prinses van Monaco werd. Dat heeft distributeur EOne maandag gemeld.

De film wordt grotendeels in België gedraaid dankzij de Belgische tax-shelter, een belastingmaatregel die het aantrekkelijk maakt in dat land geld in films te investeren. Nederland heeft deze maatregel niet. Een voorstel van D66 om hier wel onderzoek naar te doen werd door de regeringspartijen VVD en PvdA afgewezen.

Vijftig Belgen

Er werken vijftig Belgen mee aan de grote internationale productie. In Brussel doet het Belgische Parlement dienst als decor voor de kantoren van prins Rainier, gespeeld door acteur Tim Roth (Reservoir Dogs, Pulp Fiction).

Grace of Monaco wordt geregisseerd door Olivier Dahan, die eerder de met een Oscar bekroonde biopic La Vie en Rose over Edith Piaf maakte. Grace of Monaco moet naar verwachting in 2014 in de bioscopen te zien zijn.