Anthony Hopkins hekelt gedoe rond filmprijzen

AMSTERDAM - Anthony Hopkins heeft een hekel aan het gedoe rond de prijzenregen in Hollywood. "Ik vind het walgelijk", fulmineert de Britse acteur tegen de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post. 

"Mensen kruipen rond en kussen de achterzijdes van beroemde producenten. Ik moet ervan overgeven, echt waar."

De Britse acteur, die in 1992 een Oscar won voor zijn rol als Hannibal Lecter in Silence of the Lambs, ziet het geslijm met lede ogen aan. "Dan denk ik: wat doen ze? Hebben ze geen zelfrespect? Ik zou willen zeggen: flikker op."

De 74-jarige Hopkins is volgend jaar te zien als regisseur Alfred Hitchcock in de thriller Hitchcock. Zijn vertolking wordt al getipt voor een Oscar, maar de acteur is niet van plan om campagne te voeren om het felbegeerde beeldje in handen te krijgen. "Dat is altijd al tegen mijn natuur geweest."

Mirren

In Hitchcock is de Brit te zien naast Helen Mirren, die zijn vrouw speelt. De film gaat over de totstandkoming van Hitchcocks klassieker Psycho. Scarlett Johansson speelt de rol van Janet Leigh, die de hoofdrol had in de film uit 1960.

Hopkins heeft nog een flink aantal films op de planning staan en is niet van plan ooit te stoppen met acteren. "Nee, ik wil nooit met pensioen gaan", aldus de Brit.

Een paar jaar geleden heeft hij zijn acteercarrière op een lager pitje gezet, maar dat vond hij niks. "Ik denk dat een bepaalde hoeveelheid stress in het leven goed is."

Lees meer over:
Tip de redactie