AMSTERDAM - James Wan is in beeld om een film te maken gebaseerd op de tv-serie MacGyver uit de jaren tachtig en negentig.

Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. De horrorregisseur is vooral bekend van enkele Saw-films, Dead Silence en Insidious.

De MacGyver-film gaat net als de actieserie over Angus MacGyver, een agent bij de fictieve Phoenix Foundation. Het personage staat erom bekend nooit een wapen te dragen.

Hij is met alles wat in het dagelijks leven voorhanden is, en zijn immer aanwezige Zwitserse zakmes en rol duct tape, elke boevenbende de baas.

Welig tieren

Over de cast is nog niets bekend. Wan legt momenteel de laatste hand aan Conjuring, over een familie die in een Engels landhuis woont waar de geesten welig tieren. Die film, met onder anderen Patrick Wilson en Vera Farmiga, gaat volgend jaar in première.

MacGyver, waarvan van 1985 tot en met 1992 zeven seizoenen werden gemaakt, leidde al tot twee televisiefilms. Een geplande nieuwe serie, Young MacGyver uit 2003, kwam nooit van de grond.