AMSTERDAM - Dominic Cooper is van plan een rol in de gameverfilming Need for Speed te spelen. 

De Britse acteur is in onderhandeling om naast Aaron Paul de hoofdrol te spelen, schrijf het Amerikaanse filmblad Variety.

Cooper speelde Howard Stark in Captain America en is verder bekend van films als My Week with Marilyn en The Devil's Double.

Scott Waugh, die vorig jaar de actiefilm Real Steel afleverde, gaat aan de slag met de racefilm. Need for Speed gaat over een coureur, de rol van Paul, die in de bak heeft gezeten voor de dood van een van zijn vrienden. Als hij vrijkomt, wil hij wraak. Cooper speelt een andere oud-coureur die racewagens bouwt.

Verfilming

Het scenario is niet gebaseerd op een van de tientallen delen van Need for Speed. Toch is de verfilming volgens de makers trouw aan de gamereeks, waarvan sinds de eerste game in 1994 140 miljoen spellen zijn verkocht. Volgens uitgever Electronic Arts heeft de reeks in totaal vier miljard dollar opgeleverd.

In het nieuwste spel, Need for Speed: Most Wanted, staan politieachtervolgingen centraal. Het spel is sinds vorige week verkrijgbaar voor verschillende spelcomputers.