AMSTERDAM - Ben Affleck won in 1998 al eens een Oscar voor zijn rol in Good Will Hunting. Tegenwoordig maakt hij zich echter niet meer zo druk om nominaties en awards.

Hoewel hij hier toen behoorlijk zenuwachtig voor was, "Deze industrie is verraderlijk, en prijzen zijn niet mijn doel", zo vertelt hij in een interview met Sp!ts.

"Het enige wat ik wil, is goede films maken waar veel mensen naartoe gaan. Want niks is frustrerender dan een film die draait in lege bioscoopzaal", gaat Ben verder.

Zijn nieuwe film Argo, waarvoor hij zowel de regie als de hoofdrol op zich neemt, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Het gaat over een CIA-agent die een script van een Hollywoodfilm bedenkt en naar Iran vertrekt om daar zogenaamd filmlocaties te zoeken. In werkelijkheid vertrekt hij naar het land om zes medewerkers van de Amerikaanse ambassade in Teheran te bevrijden.

Onweerstaanbaar

"Dit avontuur was onweerstaanbaar. De acteur in mij wilde bovendien graag de hoofdrol spelen", vertelt Affleck over het script. Hij wilde van het verhaal graag een goede en spannende film maken.

"Ik schilder de Iraniërs niet af als bebaarde idioten die zonder reden Amerika aanvallen. Ik wil dat het publiek de voorgeschiedenis zou begrijpen. Niet omdat ik de gebeurtenissen wil vergoelijken, maar omdat dat simpelweg een interessantere film oplevert.”