AMSTERDAM - De Franse acteur Gaspard Ulliel gaat de rol van Yves Saint Laurent spelen in een biografische film over de Franse couturier.

Dat schrijft het Britse filmblad Screen Daily. Ulliel werd vooral bekend door zijn rol als de mensenetende Hannibal Lecter in de thriller Hannibal Rising uit 2007.

De 27-jarige Fransman is geen vreemde van de modewereld. Ulliel is model voor grote merken als Chanel en Longchamp en stond in januari 2007 met Doutzen Kroes op de cover van de Franse editie van Vogue.

De film, waarvan de opnames volgend voorjaar van start moeten gaan, gaat over de periode van 1965 tot 1967 toen de invloed van Saint Laurent op zijn hoogtepunt was. In 1976 verscheen ook de zogenoemde Russische collectie, die door kenners als zijn beste wordt gezien.

Erelegioen

Saint Laurent werd in 2007 benoemd tot officier van het Erelegioen, de hoogste onderscheiding van de Franse staat. Het jaar erop overleed hij aan de gevolgen van een hersentumor. In 2009 werd hij door het Amerikaanse blad Forbes benoemd tot meest verdienende overleden ontwerper.