AMSTERDAM - Harrison Ford is bereid om weer in de huid van Han Solo te kruipen. De Hollywoodacteur heeft wel oren naar een nieuwe Star Wars-film.

Dat zegt een anonieme bron tegen het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly.

De 70-jarige Ford liet eerder nog weten met weinig genoegen terug te kijken op zijn rol als Han Solo, die hij vertolkte in de eerste drie Star Wars-films en waarmee hij doorbrak in Hollywood.

"Als personage was hij niet zo interessant voor mij", zei hij in een interview in 2010. "Hij had dood moeten gaan in de laatste film om het personage wat meer body te geven", zegt hij over Return of the Jedi.

Vervolgfilms

Luke Skywalker-acteur Mark Hamill heeft ook aangegeven open te staan voor de drie nieuwe Star Wars-films. Ook Carrie Fisher zou wel terug willen keren als Princess Leia.

George Lucas, de bedenker van de sciencefictionfilms, verkocht vorige week zijn filmmaatschappij Lucasfilm aan Disney, dat meteen aankondigde de komende jaren te werken aan vervolgfilms die zich afspelen na Return of the Jedi uit 1983.

In de drie Star Wars-films die verschenen tussen 1999 en 2005 waren Ford, Hamill en Fisher niet te zien. De eerste nieuwe Star Wars-film, Episode VII, staat gepland voor 2015.