AMSTERDAM - Daniel Craig weet niets van de plannen om van de volgende twee Bondfilms een tweeluik te maken.

"Ik heb geen idee waar dat gerucht vandaan kwam", zegt Craig tegen de Duitse filmsite Filmstarts.

Deze week schreef het doorgaans goed geïnformeerde The Hollywood Reporter dat de volgende twee Bondfilms één verhaal zouden vertellen en dat Skyfall-scenarist John Logan de scripts zou schrijven.

Volgens de acteur is het maken van een Bond-tweeluik zelfs onmogelijk. "We kunnen er maar een tegelijk maken, alleen de opnames duren al zes maanden. Je kunt onmogelijk een scenario schrijven als je je al moet bezighouden met het vervolg."

Heruitvinding

Een tweeluik in de Bond-reeks geschreven door één scenarist zou op zich niets nieuws zijn. Quantum of Solace is in feite een direct vervolg op Casino Royale en beide films werden geschreven door Neal Purvis en Paul Haggis. Het lijkt niet uit te sluiten dat de beide heren al plannen hadden voor de vervolgfilm nog voordat de eerste, een heruitvinding van de Bondfilms, in première ging.

In september werd bekend dat de 44-jarige Craig had getekend voor nog twee Bondfilms. Zelfs daar lijkt hij nu een slag om de arm te houden. "We proberen nu het volgende scenario rond te krijgen, dat staat op zichzelf. Als ik kan, speel ik daarna nog een keer Bond."

Sam Mendes, die met Skyfall zijn eerste Bondfilm regisseerde, heeft al laten doorschemeren best terug te willen keren naar de reeks, afhankelijk van het succes van Skyfall. Gezien de volle zalen en lovende kritieken zal het daar niet aan liggen. De film draait momenteel volop in de Nederlandse bioscopen.