Uitgelicht door de filmredactie van NU.nl. Wat mogen we in de maand november absoluut niet missen op filmgebied?

1. Skyfall

November begint goed met één van de beste Bondfilms in jaren. Aktie, drama en droge grappen met 007 (Daniel Craig), M. (Judi Dench) en Javier Bardem als superslechterik Silva. Zoals André Nientied in zijn recensie schreef: alles klopt aan deze Bond.

Zo valt ook te genieten van de gadgets van de nieuwe Q. ‘What did you expect, an exploding pen?’

Vanaf 31 oktober.

Bekijk de trailer


2. The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2

Liefhebbers én haters kijken (om verschillende redenen, natuurlijk) uit naar het slot van de populaire bakvissensaga. Na al die jaren heeft Bella Swan dan eindelijk gekozen voor haar glinsterende vampier Edward en is er zelfs een kind geboren.

Dochter Renesmee is de inzet van de laatste grote confrontatie tussen de Volturi, Team Jacob en de Cullens.

Vanaf 14 november.

Bekijk de trailer


3. Amour

Winnaar van de Palme d’Or tijdens het Cannes Film Festival 2012. Michael Haneke over samen oud worden in intiem drama met acteerkanonnen Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva en Isabelle Huppert.

Vanaf 15 november.

Bekijk de trailer


4. Alles is familie

Romantische komedie van de makers van Alles is Liefde. Nieuwe verwikkelingen, nieuwe personages maar hetzelfde gevoel voor humor. Kees Hulst is niet gelukkig met Martine Bijl en gaat liever kamperen, Carice van Houten wil kinderen. Thijs Römer heeft lui zaad.

Vanaf 22 november.

Bekijk de trailer

5. Cloud Atlas

De roman van David Mitchell vertelde een weergaloos verhaal dat zich afspeelde in heden, verleden en verre toekomst.

De film van Tom Tykwer (Lola Rennt) en Andy en Lana Wachowski (The Matrix) is met een geschat budget van 100 miljoen dollar, een duur van 172 minuten en rollen voor o.a. Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Susan Sarandon, Hugh Grant en Hugo Weaving al even ambitieus. Benieuwd of het ook zo’n bestseller wordt.

Vanaf 29 november.

Bekijk de trailer