HILVERSUM - De familiefilm Mees Kees is de eerste Nederlandse bioscoopfilm van 2012 die 400.000 bezoekers getrokken heeft.

De film over de enthousiaste stagiair Kees die zich staande probeert te houden voor zijn eerste klas, heeft daarmee de status van Platina Film behaald.

De prijs werd maandagmiddag uitgereikt aan Sanne Wallis de Vries. Zij vertolkt een van de hoofdrollen in Mees Kees. Andere hoofdrolspelers zijn Willem Voogd, Cas Jansen en Peter Heerschop.

New Kids

De laatste Nederlandse productie die 'platina' werd, was New Kids Nitro!. Het is twee jaar geleden dat een familiefilm de prijs in ontvangst mocht nemen. Dik Trom van regisseur Arne Toonen trok begin 2011 de 400.000e bezoeker.

Het gaat sowieso goed met de Nederlandse films in de bioscopen. Eerder deze week trok Alleen maar nette mensen, de verfilming van het boek van Robert Vuisje, zijn 200.000e bezoeker.

En ook de tragikomedie De Marathon, over vier automonteurs die de marathon van Rotterdam moeten uitlopen om hun garage te redden, trekt volle zalen.