Zondag 14 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Alleen maar nette mensen

Alleen maar nette mensen ook in Suriname grote hit

PARAMARIBO - De verfilming van het boek Alleen maar nette mensen van schrijver Robert Vuijsje doet het niet alleen goed in de Nederlandse bioscopen. 
Door BuzzE

Ook in Suriname trekt de tragikomedie al een week lang uitverkochte zalen. Alleen maar nette mensen draait daar in de enige bioscoop van Paramaribo.

Cast en crew bezochten vorige week in Suriname de feestelijke overzeese première van de film. Ook in Curacao is Alleen maar nette mensen op dit moment een grote hit.

Het succes van de film in Suriname is opmerkelijk omdat zowel het boek als de film zijn bekritiseerd omdat ze een verkeerd beeld zouden geven van Surinamers.

Bedreigd

Vuijsje werd om die reden onlangs nog met de dood bedreigd. Alleen maar nette mensen gaat over een joodse jongen (Geza Weisz) die valt op donkere vrouwen met grote billen.

Hij ontvlucht zijn vertrouwde milieu in Amsterdam-Zuid en begint een relatie met de assertieve Surinaamse Rowanda (Imanuelle Grives). De film is in Nederland een grote hit. Binnen een week passeerde Alleen maar nette mensen de 100.000 bezoekers.


Lees meer over:

Robert Vuijsje

Aanbevolen artikelen