AMSTERDAM - Advocaat Bram Moszkowicz is binnenkort in een speelfilm te bewonderen. Hij zal te zien zijn als expert in RTL Boulevard in de plattelandskomedie Leve Boerenliefde! van regisseur Steven de Jong.

Leve Boerenliefde! vertelt het verhaal van een boer die mee doet aan een populair datingprogramma voor boeren maar dan verliefd wordt op de presentatrice van het programma.

Voor de film zijn onder meer opnames gemaakt in de studio van RTL Boulevard. Hier bespreken deskundigen Moszkowicz en Albert Verlinde de bonte liefdesperikelen van boer Jelte. Het is voor zover bekend de eerste maal dat de 52-jarige rechtsgeleerde in een speelfilm te zien is.

Regisseur Steven de Jong, die eerder hits als De Schippers van de Kameleon en De Hel van '63 maakte, omschrijft zijn nieuwe film zelf als "Notting Hill meets Boer zoekt Gooische Vrouw".

De hoofdrollen worden gespeeld door Cas Jansen, Tatum Dagelet en Waldemar Torenstra. Naast Moszkowicz zijn er nog meer BN'ers in een bijrolletje te zien, zoals Gerard Joling, Maik de Boer, Jamai Loman en Erben Wennemars.

Leve Boerenliefde! moet in juni 2013 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.