Andy Serkis maakt animatiefilm van Animal Farm

AMSTERDAM - Andy Serkis gaat een animatiefilm maken van de klassieker Animal Farm.

De acteur, beroemd geworden door zijn rol als Gollum in de films van The Lord of the Rings en binnenkort in The Hobbit, regisseert de George Orwell-verfilming, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 48-jarige Serkis neemt Animal Farm op met motion capture, waarbij bewegingen van acteurs worden omgezet in animatie. De Brit is geen vreemde van die techniek. Hij was dankzij die techniek ook te zien als aap in The Rise of the Planet of the Apes en als Kapitein Haddock in The Adventures of Tintin.

Fabelachtig

Het beroemde boek Animal Farm van Orwell is al talloze keren verfilmd. Serkis wil een eigen draai geven aan het verhaal uit 1945, over een boerderij waar de dieren het heft in eigen handen nemen, een allegorie van het regime van Stalin in de Sovjet-Unie voor de Tweede Wereldoorlog.

"Wij houden het fabelachtig en gericht op families", vertelt de acteur. "Het draait om emoties, op een nieuwe manier."

Regisseur

Mogelijk is Serkis ook te zien in zijn verfilming. "Dat zou ik wel eens kunnen doen, maar nog niets staat vast."

Ervaring als regisseur heeft Serkis ook. Peter Jackson vroeg hem mee te helpen met de regie van zijn The Hobbit-trilogie. Animal Farm wordt wel de eerste film die hij alleen regisseert. Wanneer de film in productie gaat, is nog onbekend.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie