AMSTERDAM - Het Nederlands Filmfonds geeft 260 duizend euro aan de realisering van Loenatik: De Reünie.

Het Filmfonds steunt de boekverfilming Spijt met 450 duizend euro. Het drama Tussen 10.00 en 12.00 van Peter Hoogendoorn krijgt 350 duizend euro. Dat heeft het fonds dinsdag bekendgemaakt.

Loenatik: De Reünie wordt de tweede film over de vijf psychiatrische patiënten, bekend van de serie Loenatik. In 2002 werd de serie voor het eerst verfilmd als Loenatik: De Moevie. Die film behaalde de gouden status en werd genomineerd voor een Gouden Kalf.

In Loenatik: De Reünie keren Bep Brul, De Majoor, Mevrouw de Haas, Dr. Doolittle en Fats terug in de maatschappij en moeten ze hun bekende thuishaven op landgoed Elswout verlaten. Als de depressief geworden zuster Ten Hoeven wordt ontvoerd, komen de vijf gekken samen in actie.

Scenario

Hoofdrolspelers Karen van Holst Pellekaan en Martin van Waardenberg schrijven het scenario van Loenatik: De Reünie. Johan Timmers regisseert de Loenatik-film.

Spijt wordt geregisseerd door Dave Schram. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee. De regisseur verfilmde eerder haar boeken Razend, Lover or Loser, Radeloos en Timboektoe. Wanneer de drie filmprojecten uitkomen, is nog onbekend.