AMSTERDAM - Robert de Niro en Sylvester Stallone duiken met elkaar de boksring in.  

De 69-jarige De Niro speelt in de komedie Grudge Match een bokser die nog één laatste gevecht wil leveren voordat hij met pensioen gaat. Zijn tegenstander wordt gespeeld door de 66-jarige Stallone, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De beide heren weten als geen ander hoe ze hun handjes moeten laten wapperen. De Niro won in 1980 al een Oscar voor zijn rol als bokser Jake LaMotta in Raging Bull. Stallone won een Oscar voor beste scenario voor Rocky uit 1976, waarin hij de fictieve bokser Rocky Balboa speelde. Hij maakte maar liefst vijf vervolgfilms.

Stand-upcomedian Kevin Hart gaat de bokspromotor spelen die de twee ouwe knarren nog tot de laatste match weet om te praten. Doug Ellin, bekend van de tv-serie Entourage, gaat het scenario schrijven.

Expendables

Het is nog even afwachten wanneer de opnames voor Grudge Match kunnen beginnen. De Niro is momenteel bezig met de opnames van Malavita van Luc Besson. Van Stallone is The Tomb in postproductie, daarna staat het derde deel van The Expendables op het programma.