AMSTERDAM - E.T. krijgt een eigen wassen beeld in enkele vestigingen van wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds.

Dit jaar viert het buitenaardse wezentje uit de filmklassieker E.T. the Extra-Terrestrial zijn dertigste verjaardag. Momenteel legt een team van beeldhouwers de laatste hand aan de beelden, laat producent Universal Studios vrijdag weten.

"Met veel genoegen verwelkomen we een van de grootste filmfiguren aller tijden in onze wassenbeeldenattracties", zegt Nicky Marsh, hoofd marketing bij Madame Tussauds. "We zijn er absoluut van overtuigd dat onze gasten deze unieke gelegenheid zullen aangrijpen om te schitteren in een van de beroemdste films die ooit is gemaakt."

Fiets

Fans kunnen zich laten fotograferen naast E.T. in de bekende scène waarin hoofdpersoon Elliott met E.T. op zijn jongensfiets door de lucht vliegt tegen de achtergrond van een volle maan. Dat filmmoment werd onlangs door fans uitgeroepen als meest memorabele van alle films van Universal.

E.T. the Extra-Terrestrial gaat over de ingetogen Elliott die een buitenaards wezen vindt. Om het magische wezentje veilig terug te laten keren naar zijn thuisplaneet moet hij naast zijn vriendjes, zusje en ouders ook de plaatselijke autoriteiten op afstand zien te houden.

De film was de succesvolste van 1982 en is met een totale, wereldwijde opbrengst van bijna achthonderd miljoen nog steeds een van de lucratiefste ooit.

Op 24 oktober verschijnt de film ook digitaal opgepoetst op blu-ray. De vestigingen van Madame Tussauds die een eigen E.T. krijgen zijn Amsterdam, Londen, Berlijn, Sydney, Hollywood en later dit jaar Tokyo.