Producent ontkent probleem Koning van Katoren

ROTTERDAM - Producent Kees Kasander is niets bekend van een rel rond zijn nieuwe film Koning van Katoren.

Dat liet hij donderdag weten nadat woensdag berichten over de inbeslagname van de film in de media verschenen.

De rechtbank in Amsterdam zou dat gelast hebben omdat producent Kasander de Italiaanse acteurs en medewerkers niet zou hebben betaald. Zij hebben zich verenigd in het actiecomité Pay Kasander Pay.

"Wij weten van niets en de film is niet in beslag genomen", stelt Kasander donderdag.

"En van een comité Pay Kasander Pay hebben wij nog nooit gehoord. De film gaat gewoon 5 december in première."

'Minder fris'

De producent erkent wel dat 'wat minder frisse dingen' zijn gebeurd tijdens de opnames in Italië. "Maar daar weten wij niets van. Mochten mensen niet betaald zijn, dan kan dat natuurlijk niet en moet dat recht worden gezet." Hij heeft een onderzoek ingesteld naar de mogelijke misstanden.

Uit de stukken van de rechtbank zou blijken dat producent Kasander met diverse Italiaanse bedrijven contracten sloot met een totale waarde van ruim 3 miljoen euro. Daarvan werd slechts 900.000 euro betaald, zo stelt het Italiaanse productiebureau Cornelius Cinema.

Koning van Katoren is de verfilming van het beroemde boek van Jan Terlouw over de 17-jarige Stach, die de gestorven koning van Katoren wil opvolgen. De zes zure ministers die de macht hebben geven Stach zeven onuitvoerbare opdrachten. De hoofdrollen worden vertolkt door Mingus Dagalet en Abbey Hoes.

Lees meer over:
Tip de redactie